Formaldehit, organik bileşik sınıfına giren bir maddedir. Diğer ismi metanal olmakla beraber zehirli gaz yapısı içerisinde bulunmaktadır. Kendisine ait bir sulu çözelti niteliği taşımakta ve yanıcı bir özelliğe sahip olmaktadır. Meydana getiriliş süreci olarak ise metanol buharı ile oksijenin oksitlenmesi veya doğalgaz unsurunun oksidasyon geçirmesi ile elde edilmektedir. formaldehit kullanımı Polimerleştiği zamanda ise katı ve beyaz bir hale gelerek suda çözünmeyen bir madde özelliğine dönüşmektedir. Bu özelliği ile birlikte zehirli olabilmektedir. Aynı zamanda mikropların öldürülmesi kapsamında da işlevi olan bir temizlik maddesi haline de gelmektedir. Sağladığı katkılar açısından formaldehit üreten firmalar bulunmakta ve ürün yelpazesi seçenekleri içerisinde formaldehitler yerini almaktadır.formaldehit kullanımı Moslab Medikal Oluşum olarak da firma bünyesinde yer verdiğimiz formaldehit maddesi, ilgili katkılarından ve kullanım alanlarının geniş bir noktada yer almasından dolayı tercih edilen ürünler arasında bulunmaktadır.
Genellikle kimya alanında kullanımı sıkça gerçekleştirilen formaldehitler, suda çözünme oranı bakımından renksiz bir özelliğe sahip olmaktadır. Çözelti miktarlarında, küçük bir ölçüde metil alkolü de içerisinde barındırır. Koku olarak ise ağır bir yapıda yer alır. Bu özelliklerinden dolayı da yanıcı bir yapıda bulunur ve bazı sterilizasyon işlemlerinde kullanılır. Ek olarak reçine imalat süreçlerinde ve kimyasal maddelerin üretim aşamalarında kullanımları da bulunmaktadır.formaldehit kullanımı Ayrıca köpük yalıtımı alanında, sunta ve kontrplak yapımı gibi sektörlerde de kullanım süreçleri yer almaktadır. Formaldehit üreten firmalar ve ilgili sektörler arasında, küçük dozlarda kullanımı gerçekleştirdiği taktirde zarar vermediği için kişisel temizlik ve hijyen ile alakalı ürün imalat aşamalarında da kullanılmaktadır. Bu aşamalar bütünü içerisinde, formaldehit kullanımına ilişkin bilinmesi gerekenler mevcut olmaktadır.
Formaldehitler, gaz ve sıvı hallerde bulunmaktadır. Bu halleri içerisinde genellikle gaz durumunda yer aldığı zamanlarda zehirli bir yapıya bürünmektedir.formaldehit kullanımı Solunum yolu ile maruz kalındığı takdirde, vücut içerisinde bazı belirtiler ile birlikte zehir oranını içeren birtakım rahatsızlıklar yer alabilmektedir. İlgili belirtiler olarak yorgunluk, baş dönmesi veya baş ağrısı, uykulu hissetme ve deride meydana gelen dökülmeler gibi unsurların gerçekleşme ihtimali bulunur. Formaldehitin sıvı halinde ise deriye temas eden miktarlarında bir emilim söz konusu olabilmektedir. Bu tehlikenin formaldehit üretimi esnasında da yaşanabileceği gerçeği, formaldehitlerin zehirli yapısı konusunda bir bilinçliliğin olmasını zorunlu bir hale getirmektedir. Bu noktada formaldehit üreten firmalar bünyesinde, ilgili kullanım süreçleri olarak dikkat edilmesi gereken faktörler meydana gelmektedir. Ayrıca formaldehit zehirlenmesi olarak risk grupları içerisinde yer alan belirli iş kolları ve personelleri bulunmaktadır.formaldehit kullanımı Başlangıçta üretimini gerçekleştiren personellerin risk altında bulunması ile beraber kimya endüstri içerisinde hizmet veren kişiler, sağlık çalışanları eğitim hizmet personelleri ve bazı çalışmalar yürüten öğrenciler de mevcut risklere sahip grupları oluşturmaktadır.
Telif Hakkı © 1997-2024 Medikal Oluşum Sanayi ve Tic. Ltd. Şti Tüm hakları saklıdır.
MakroKEY
®